Centrum voor mindful leven en Netwerk Schrijfmeditatie: eenzelfde kijk

Wat wij bieden noemen we ‘schrijfmeditaties’. Als je het een keer meemaakt, voel je aan den lijve hoe je bij het schrijven in een bewustzijnslaag terecht komt waarbij het lijkt alsof je alleen maar je pen hoeft te volgen: die weet de weg, die biedt jou wat op dit moment nodig is om geschreven te worden. Het klinkt magisch, maar het is lastig taal te geven aan deze ervaring. Daarom weet je ook, als je het eenmaal hebt ervaren, dat je het soms gewoon weer even nodig hebt. In die zin lijkt het op wat je met mediteren ervaart.

Wie heeft leren mediteren, weet ook dat je elke keer weer een andere ervaring hebt. Maar ook dan sta je even stil: het trekt je uit de tijd. Je komt los van je dagelijkse beslommeringen en je wordt je bewust, op een moeiteloze manier, van wat er innerlijk gebeurt.

We werken graag samen met het Centrum voor mindful leven, waar je leert stil te worden in je lichaam en wat dit voor lichaam en geest betekent. Bij een schrijfmeditatie geven we woorden aan wat er in je leeft en wat dit voor je betekent. Niet alleen nu maar ook toe je jonger was en in de toekomst. Wat is er dan belangrijk voor je?

Als je de schrijfmeditatie fijn vindt, is mediteren misschien ook wat voor je. Mediteren en schrijven zijn een gouden duo. Kijk gerust eens naar wat het Centrum voor mindful leven je te bieden heeft.